Vet inte alls vad jag ska säga idag. Har inte ord för någonting längre. Runt omkring är bara mörker, både bokstavligt och metaforiskt talat. Fruktansvärda mord, rasism, hat och våld, så nära och så påtagligt har skapat ett grått filter över hela tillvaron. Hopplöshet, tomhet och rädsla är känslor som ständigt följer mig. Vart fan är vi påväg? Vad är det som händer med Sverige? Landet som ska stå för öppenhet, trygghet och värme är numera landet med terrorattentat, nedbrända asylboenden och rasism. Hur lever man vidare med ett gott samvete när ett helvete har drabbat så många oskyldiga människor?
 
Energin ligger på botten. Oktober är inte min mest peppiga månad, framförallt inte med de fruktansvärda nyheter aftonbladet levererat den senaste tiden. Försöker ändå hålla huvudet ovanför vattenytan och leva vidare. Googlar "skaffa en till katt" och försöker ta ett rimligt beslut kring om familjen ska bli fyra. Frans är mitt livs största lyckopiller och en till lurvig kompis vore drömmen. Dricker mängder av te, kaffe och drömmer om varm choklad. Gosar ner mig i ny säng, under nya fluffiga täcken och sover 10 timmar varje natt. Drömmer om blombuketter i höstfärger och rensar ut allt ångestladdat ur hemmet. 
 
Idag är det fredag. Jag älskar ju fredagar. Älskar pirret man har på morgonen. Älskar att göra sig extra fin, locka håret och ta på mig en fin klänning. Älskar att alla pratar om helgens planer. Man går tidigt från jobbet efter ett fnissigt eftermiddagsmöte. Svärfar bjuder på kaffe, vi pratar om julen, vart den ska firas och jag får en varm känsla i kroppen. Äntligen lite hopp, äntligen. Cyklar hem och passerar ICA. Människor, hysteriska människor, bråkar om parkeringsplatser. De ska handla tonvis med mat för en helg som snart är över. 
 
Trixet mitt i allt är nog att hitta det lilla fina i varddagen och känna tacksamhet för det. För att palla med all skit som idioter fyller världen med och för att förstå hur jävla skört livet är egentligen. Ursäkta språket, men det är befogat. Den fluffiga kattungen, den nya höstbuketten, en varm säng och en kopp varm choklad. Det är ingen självklarthet alls. De små sakerna i livet är ta mig fan ingen självklarhet. 
 
God natt och ha en fin helg ♥
 
bild 1, bild 2, bild 3, bild 4 
Visa fler inlägg